VIDOVNJACI

VIDOVNJACI

Vidovnjaci i vidovitost

Vidovnjaci ili mediji vođeni su silama iznad uobičajenog i svakodnevnog, a kontakt s tim silama daje im mogućnost predviđanja, pomaganja, iscjeljivanja te duhovnog vodstva i čitanje ljudske sudbine. Božanski dar koji imaju pruža im sposobnost da uspostave kontakt s našim energetskim poljem, samim bićem, našim podsvjesnim, te na taj način nam mogu pružiti pomoć, vodstvo u trenucima očaja i beznađa ili dati odgovore koji su nam nedostupni ili nedokučivi. Upozorenja da će se nešto dogoditi u budućnosti ili osvrtanje na prošlost ili pristup sadašnjosti vrhunskog vidovnjaka od vitalnog su značaja za naš život u specifičnim situacijama.
Ti vizionari ili vidovnjaci mogu nam doslovce spasiti život kada je to potrebno, vođeni duhovnim silama, nevidljivim i stranim onima koji nemaju dar vidovitosti. Jasnovidnost ili vidovitost su najčešći izrazi koje koristimo za takve osobe, one koje vide dalje od stvarnosti kakvu mi vidimo u svakodnevici. Često se kod vidovnjaka pojave iznenadne vizije budućih događaja, a da se i ne pitaju. Po tome je poznat Nostradamus koji je razvoj povijesnih događanja predvidio kroz stoljeća unaprijed, mnogo dalje i od našeg vremena.
U svim kulturama svijeta nailazimo na spominjanje vidovnjaka i njihov utjecaj na ljudske živote ili cijele nacije na tok povijesti. Dar koji imaju omogućuje im da uđu u nečiji problem, njegov izvor, te zatim daju ljekovite smjernice ili izvedu obredne rituale da bi se problemi riješili. Proricanje kao dar može biti nasljedno i često to i jeste u obiteljima, prenosi se s koljena na koljeno. Tako imamo svjedočanstva kroz cijelu ljudsku povijest u vezi prijenosa dara s jednog člana obitelji na drugoga. Najbolji vidovnjaci upravo su većinom po nasljeđu.

Iscjeliteljstvo je usko vezano za vidovnjaštvo, obzirom da iscjelitelji jasno vide auru čovjeka, energetsko polje kojim je obavijen, pa tako i promjene u tome polju gledano na emocije, emotivna stanja. Ne morate biti blizu vidovnjaka da bi vas “vidio”. Oni mogu i preko predmeta koje im donesete vidjeti osobu i njezin život kojoj taj predmet pripada te proniknuti i njezinu budućnost. Ljudi su se prije više obraćali duhovnim vodičima, vidovnjacima, šamanima, kako ih god nazovemo, a danas, s napretkom tehnologije, sve više smo udaljeni od prirode i prirodnog, od duhovnog i podsvjesnog u nama i oko nas što nam nije ni na sreću ni na korist.

Poznati vidovnjaci kroz povijest

Pitija, poznata proročica iz Apolonovog hrama iz vremena stare grčke, jedna od onih koja je govorila o udaljenin događanjima u budućnosti i koju su smjerno slušali zbog točnih proročanstava i savjeta u to doba.

Tirezije je najpoznatiji vidovnjak i iscjelitelj iz vremena stare Grčke. Bio je slijep, ali mu je podaren vid, po mitologiji, od boginje Atene. Imao je sposobnost da razgovara s životinjama, s dušama mrtvih, pristup svijetu za koji samo slutimo da postoji. Za sebe je tvrdio da nije ni muškarac ni žena, čovjek niti životinja već sve to ujedno.

Nostradamus, pravim imenom Michel de Nostredame jedan je od najpoznatijih vidovnjaka iz šesnaestog stoljeća, pa do dan danas. Po zanimanju liječnik, svoja je proročanstva pisao u stihovima, a naširoko je poznato da mu se predviđanja, ako su ispravno i dobro protumačena i shvaćena, ostvaruju do u detalje. Bio je i proglašen i dvorskim liječnikom što je u to doba bila velika čast. Sklon astrologiji, izrađivao je horoskope za kraljevsku obitelj de Medici. Njegova poznata knjiga Proročanstva sadrži proročanstva za nekoliko stoljeća unaprijed.

Vanga, pravim imenom Vangelia Pandeva Dimitrova, slijepa žena, kao i Tirezije iz stare Grčke, vidovnjakinja i proročica prošlog stoljeća , umrla 1996 godine, 50 godina je davala točna proročanstva, što privatno, mnogim slavnima i neslavnima, što na svjetskoj razini ili javno, a skoro sva njezina proročanstva pokazala su se točnima. Poznata je po drastičnim objavama i vizijama kao što je ona da će Europa prestati postojati za  par godina, te da će svijetom zavladati islamisti.

Edgar Cayce, američki vidovnjak, mistik, svoja je proročanstva objavljivao u transu. Poznat je po nadimku “spavajući prorok” koji mu je dao njegov osobni biograf. Njegova vidovitost bila je usmjerena na globalna događanja u budućnosti, kao i na reinkarnaciju i zdravlje. U vezi zdravlja njegove su smjernice od neprocjenjive vrijednosti. Također, bio je veoma slavan upravo zbog svojih izrazito preciznih i točnih predviđanja budućnosti. Jedno od njegovih najpoznatijih proročanstava je o Kini, nadolazećoj svjetskoj ekonomskoj sili i otvaranju Kine prema svijetu, što se, kako znamo i ogodilo.

Stefan Karuljski, srpski vidovnjak, prorok, rođen 1922 godine, značajna ličnost, poštovani sveti čovjek i vidovnjak, najviše je govorio i proricao o kraju svijeta i naznakama kraja svijeta ovakvog kakvog poznajemo. Isto tako dao je i izvrsno tumačnje knjige Otkrivenja iz Biblije. Njegova vidovitost najviše je, dakle, bila usmjerena preko vjerske strane, kroz Biblijska tumačenja događanja u svijetu.

Sylvia Brown, poznata vidovnjakinja našeg doba, umrla 2013, surađivala je s FBI i policijom u otkirvanju mnogih zločina a poznata je njezina izjava da niti jedan vidovnjak ne može biti 100 posto točan u svojoj vidovitosti. Koristila je svoj dar za dobrobit cijelog svijeta, ne samo privatno, a njezina predviđanja su skoro sva bila u dlaku točna. Bez obzira na točnost svojih pročanstava, dživljavala je podsmijeh kakav vidovnjaci često doživljavaju, no nitko ne može poreći postojanje nevidljivog duhovnog svijeta u koji je zalazila kao i drugi sa darom vidovitosti.

Zanimljivost:

Često nam životinje signaliziraju buduće događaje, osobito kada se radi o prirodnim nepogodama ili nesretnim događanjima neke druge vrste. Ovo je manje poznato, osobito ljudima koji nemaju kućne ljubimce ili nemaju životinje u blizini općenito. Uznemirenost, zavlačenje u kutove, pribjegavanje samoći, čudno ponašanje i glasanje, pokušaj bijega…

Leave a Reply