Nostradamus prorok za sva vremena

Nostradamus prorok za sva vremena

Nostradamus, pravim imenom Michel de Ostre – Dame poticao je iz francuske obitelji. Rođen je14. prosinca 1503. u Saint-Remy-de-Provenceu, kao sin trgovca i odgojen je u katoličkoj vjeri. S obzirom na židovsko porijeklo, posljedica usvajanja nove vjere bilo je obiteljsko ime-Nostre -Dame (Nostradamus) koji se odnosi na praznik koji se slavi na dan obraćenja bješe jako čudno.
Nostradamus je bio autor je mnogih publikacija, uključujući čuvenu medicinsku kuharicu iz 1552. godine objavljenu 1555. godine.
Kad je 1530. godine Aix-en-Provence, grad zahvaćen crnim boginjama, svi tadašnji liječnici napustili su grad u strahu, a bolesne ljude prepustili na milost i nemilost sudbini. Saznavši to, Nostradamus je došao u grad i počeo se boriti protiv bolesti rekavši da ima vizije rekavši da se protiv lošeg okružja treba boriti čistoćom i osobnom higijenom. Naredio je da se sva prljavština i smeće izbace iz grada (na jednom mjestu) i tamo spaljuju, i da ljudi redovno peru ruke, a bolesnici da na rane stavljaju zavoje kako bi se donekle zaštitili.
Zahvaljujući njemu, bolest je brzo kontrolirana i prvi put je većina stanovnika spašena. Njegovo je dostignuće je stiglo na kraljevski francuski dvor i pozvan je od strane kralja da dođe. Na kraljevskom dvoru sreo je najvećeg liječnika suvremene Europe,J.Scaliger.
Katolička inkvizicija, na zahtjev pape i hijerarha Katoličke crkve bio je proganjan, te imao mnoge uspone i teške padove kroz život. Nostradamus je umro u 62. godini života u noći 1566. godine. Dogodila se njegova smrt prema vlastitom proročanstvu koje je ostalo zapisano.
Zbog progona od strane crkve svi koji su iole težili znanju i znanstveno potvrđenim proročanstvima, bili su osuđivani na smrt, paljenjem na lomači i slično od strane inkvizicije.
Nostradamus je zapisivao svoja predviđanja i proročanstva zakamuflirano, moglo bi se reći šifrirano na neki način upravo iz tih razloga.
Crkva ga je stalno provjeravala, optuživala, proganjala i zabranila pod prijetnjom smrtne kazne ida se izdaju, čitaju ili da se o njima priča.
Najpoznatije proročanstvo Nostradamusa odnosi se na dolazak nacizma na vlast, točnije Hitlera.
Zatim, jedno tumačenje govori da je prognozirao okolnosti atentata na JFK tijekom 400 godina prije nego što se dogodilo gdje se upućuje na dvije osobe koje su, pretpostavlja se u tumačenju, sudjelovale u atentatu.

“Drevni će posao biti dovršen.
A s krova će zla propast pasti na velikog čovjeka:
Budući da su mrtvi, optuživat će nedužnog djela:
Krivac je skriven u maglovitom grmlju. “(Stoljeće 6, Kvatren 37)

Nedavno deklasificirani dosje tajne službe otkrivaju drugog strijelca i s prednjeg dijela, koji je navodno pucao kroz vjetrobransko staklo.Takav strijelac očito je morao biti ispred motocikla, na razini tla, no optuženi je bio na vrhu zgrade.

Kako god, Nostradamusova proročanstva nisu jednostavna za tumačenje zbog načina pisanja na koji ih je zbog crkve morao kamuflirati. No svakako su, kad se pravilno shvate, posve precizna i točna što se više puta pokazalo. Česta su kriva tumačenja njegovih vizija, česte su dezinformacije u medijima i uglavnom se skoro uvijek tumače u smislu kataklizmi, nesreća, a nikada nečeg dobrog što je jako porazno za amatere koji se bav takvim spekulativnim igrarijama i unose nemir ljudima koji u to povjeruju, a mnogo ih je.

 

Comments are closed.