Jane Dixon vidovnjakinja novijeg doba

Jane Dixon vidovnjakinja novijeg doba

Jane Dixon, poznata je američka vidovnjakinja rođena u Wisconsinu 3. siječnja 1904, a umrla 25 januara 1997 godine. Jeane Dixon odrasla je u katoličkoj obitelji i uvijek je opisivala svoje psihičke sposobnosti kao Božje darove. Bigrafija koju je napisala o svome daru proricanja i danas se prodaje u visokim tiražima. Njezina reputacija preciznog vidovnjaka rasla je kad je nudila čitanje vojnicima iz Drugog svjetskog rata u Washingtonu, dok je tamo živjela sa suprugom. Njezina službeno provjerena i priznata, dakle,ostvarena predviđanja uključuju:

Da će glumica Carole Lombard poginuti u avionskoj nesreći 1942
Izbor Johna F. Kennedyja 1960
Atentat na JFK 1963. godine
Atentat na Roberta Kennedyja

Jedno od proročanstava Jeanne Dixon, objavljeno u knjizi "Moj život i proročanstva" (1969) gospođe Dixon, kako je rečeno Reneu Noorbergenu, bilo je dijelom ispunjeno kad je Mehmed Agca ustrijelio i ranio papu Ivana Pavla II. 13. svibnja 1981:
"Tijekom ovog stoljeća jedan će papa nanijeti tjelesne povrede. Drugi će biti ubijen. Atentat će biti posljednji udarac uredu Svete Stolice. Taj će papa biti isti onaj koji će biti izabran u ne tako dalekoj budućnosti, ali čiji će biti Rimski svećenstvo neće odobriti izbore, ali njegov će utjecaj biti takav da će pobijediti protiv prigovora svojih protivnika. Iako će ovaj papa biti posljednji koji je ikada kraljevao kao jedini poglavar Crkve, počeci ove će se promjene dogoditi s jednim od njegovih prethodnika koji će svojim kardinalima dati dalekosežne ovlasti. Ti isti kardinali koristit će svoje ovlasti kako bi ga zamijenili još jednim prema njihovom ukusu. "

No kako to zna da se dogodi, neka proročanstv vidovnjaci ne sagledaju precizno te se dogodi da se ne ostvare. Tako je došlo do priča da se veći broj njezinih predviđanja nije ostvario i da se to gurnulo u drugi plan. Takve osude dolaze od ljudi koji ne shvaćaju da niti jedan vidovnjak ne može sve točno predvidjeti i da se događaju pogreške u  vizijama i predviđanjima koje su striktno ljudski faktor, kao što je dekoncentracija, umor, a često i pretjerana samouvjerenost.

Jane Dixon i njezina neostvarena proročanstva:

Svjetski rat započeo bi 1958. godine
Walter Reuther (laburistička stranka) kandidirao bi se za mjesto predsjednika 1964. godine
Sovjetski Savez prvi bi sletio na Mjesec

Comments are closed.